UNIKET a környezetvédelem és a fenntarthatóság mellett

UNIKET a környezetvédelem és a fenntarthatóság mellett

Gyártók és márkák a fenntarthatóság élén: az újrahasznosítás mára már az egyik legfontosabb szemponttá vált a gyártási folyamatok során. De az UNIKET-nél kik és hogyan képviselik ezt a leginkább? Kiderül a fenntarthatóság és újrahasznosítás témájú cikksorozatunk első részéből!

Az UNIKET a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében számos újrahasznosított és újrahasznosítható alapanyagból gyártott terméket forgalmaz. Ismerjen meg most két, a környezet védelme mellett elkötelezett márkát, melyeknek termékeit nálunk is megtalálhatja.

Bolon:

A Bolon mindig is büszke volt arra, hogy a saját, egyedi módján valósítja meg a dolgokat, s mindig is elkötelezett híve volt a fenntarthatóságnak. Mivel a cég úgy gondolja, hogy minden egyes generáció, aki őket képviselte rányomta bélyegét a történelmünkre, ma már nagy sikerélménnyel tekintenek vissza több évtizedes fejlődésükre és fenntartható innovációikra. Azonban komoly kihívásokkal kell szembenézniük, ahogyan számtalan más üzletágnak számtalan más iparágban, többet kell tenni a kialakult éghajlati válság kezelése érdekében.

Ezért 2020-ban olyan új éghajlati és körforgási célokat tűztek ki, amelyeket ígéretként fogalmaztak meg a jövőre nézve. A célok, amelyeket el szeretnének érni világosak, csakúgy, mint az az időkeret, amelyen belül mindezt tervezik. 2028-ra az általuk felvázolt progresszív, felelősségteljes út sokkal közelebb viszi a Bolon törekvéseit a zéró éghajlati hatáshoz, amit a 2015-ös párizsi ENSZ-konferencián meg is fogalmaztak. Kétségtelen, hogy ígéretük teljesítése olyan próbára teszi őket, amelyet korábban még soha nem teszteltek, de minden gyártó számára példaértékű.

Vorwerk Flooring:

A Vorwerk Flooring egyik központi értéke, hogy termékeik gyártása a jobb jövő és a környezet megóvása iránt történő törekvésekkel egy hangnemben történik. Újrahasznosított anyagokkal dolgoznak, mint pl. az ECONYL® fonal, ami használt halászhálókból és egyéb ipari hulladékból jön létre. Az SL SONIC akusztikus szőnyeglapok szintén kihasználják az újrahasznosított alapanyagok adta lehetőségeket. Az akusztikus filc borítás például 100%-ig PET palackokból készül. Mivel a kollekció darabjainak más elemei is újrahasznosított forrásból származnak, közel 80%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaznak.

Fontos megemlíteni, hogy a megújuló energiaforrások elterjedését nemcsak támogatják, de aktívan segítik is. Gyártósorukat kizárólag szén-dioxid semleges, zöld energiaforrásból működtetik, amit egy vízerőmű generál.

Független intézetek pedig több ízben elismerték már zöld és fenntartható törekvéseik sikerességét és fontosságát, többek között az illékony szerves anyagok használatával kapcsolatos szigorú előírásaikat. Emellett zöld szemléletükkel kiérdemelték a SCS fenntarthatósági felmérés arany fokozatát, amellyel szőnyegeiket és a gyártási folyamataikat ismerték el.

Forrás:
https://salonbudapest.hu/blog/premium-design-faltol-falig
https://www.bolon.com/en/sustainability

Megosztás

Kezdjen el írni, majd nyomjon Enter-t

Kosár